Review The Ritual of Light

‘Inspired by ancient light ceremonies, this ritual encourages soulful living. By taking care of our own inner light, we can brighten the life of others and illuminate their soul’.

 

Hey!
Een tijdje terug kreeg ik voor mijn verjaardag deze illuminating foaming shower gel met de geur sweet orange & cinnamon. De shower foam is van Rituals en dit is een  limited editon met de naam ; the Ritual of Light. Ik besloot hier een review over te schrijven, maar eerst komt hier een overzichtje met alle ingrediënten.

Ingredients: aqua/water, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, isopentane, sorbitol, peg-120 methyl glucose dioleate, isopropyl palmitate, parfum/fragance, isobutane, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, cinnamomum zeylanicum bark oil, zingiber officinale (ginger) root oil, citrus aurantium amara (bitter orange) leag/twif extract, sodium benzoate, peg-40 hydrogenated castor oil, citric acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, coumarin, linalool, limonene, cinnamal, citronellol.

Ik ga proberen te leren wat welk ingrediënt inhoudt, en wat alles met je lichaam doet.

De fles vind ik qua formaat superfijn en ziet er ook feestelijk uit. De foam komt eruit als je het drukkertje iets indrukt, dit gaat wel lastig,  het is eerst een gel-achtige substantie, naarmate de tijd wordt dit schuim en als je het opwrijft komt er nog meer schuim vrij. Wel merk ik dat na een douchebeurt er nog een klein beetje shower foam uit de fles bij de opening  komt.

De geur is waar het allemaal omdraait, nou ik zal je vertellen die is heerlijk. Als je direct uit de fles ruikt is de geur sterk, spicy, zoet en krachtig. Maar wanneer de foam in aanraking komt met water en je eigen huid wordt de geur minder sterk en gaat het sterke, zoete en krachtige er van af. Er blijft nog een klein beetje van de spicy geur hangen. Dit vind ik wel erg jammer maar ook begrijpelijk. Als je de douche uitkomt en de shower foam goed heeft kunnen intrekken in je huid blijft de geur wel hangen, je ruikt nu vooral weer veel spicy kruidige geuren, maar het is niet zo sterk als je bij de opening van de fles ruikt.

 

Naast de schuimende shower foam heeft Rituals ook een limited edition body cream,  body scrub en bath foam. De shower foam kost  €8,50 en kun je hier halen.

Lynn Rochat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.