Trying to eat Vegan part 2

Trying to eat Vegan part 2

Ik ben er weer met een update over hoe het gaat met het vegan eten. Langzamerhand gaat het steeds beter en beter vooral met het voorbereidend op pad gaan en genoeg eten in huis hebben. Wel een kortere update dan de vorige maar wel short en sweet.

 

Books

Allereerst wou ik twee boeken benoemen die Toon en ik voor onze verjaardag hebben gekregen, beide gaan ze over veganistisch koken. Beide fijne boeken waar we al lekkere gerechten hebben uitgehaald. Het boek 500 vegan gerechten is naar mijn mening makkelijker en logischer dan het boek Deliciously Ella. Ik denk dat dit vooral komt omdat het boek Deliciously Ella vertaald is van het Engels naar het Nederlands en hierdoor de verhoudingen soms wat af zijn. Ik ben wel van plan om van beide boeken  nog een wat uitgebreidere review te doen en wat receptjes eruit te pikken.

Food

Deze update bedenk ik me nu gaat niet echt over koken met recepten maar meer over kleine nieuwe dingen uitproberen. Zo maakte Toon van de week een overheerlijke cappuccino van soja melk, dit deed ie door middel van een staafmixer. Ook haalde ik bij de Jumbo de Alpro chocoladetoetjes, waarvan je niet proeft dat er geen melk of ei in zit. De toetjes zijn echt mega lekker! Een andere aanrader is ook de luxe wrap met falafel en humus van de Albert Heijn, wel wat aan de prijzige kant met zijn 3,50 maar erg lekker en goed vullend!

Self made cappuccino met soja melk en cacao, it is so damn fluffy!

Alpro toetje dark chocolate €1,97

Van de Albert Heijn een luxe wrap met falafel en hummus €3,50

 

Outside 

Ik heb ook een paar  keer buiten de deur gegeten of wat koffie gedronken. Zo ging ik naar Double B met mijn collega´s. Double B staat bekend als een hamburgertent dus ik had al in mijn achterhoofd gehouden dat ze weinig keus zouden hebben. Wel hadden ze een vegatarische burger maar deze was niet veganistisch. Ik ben uiteindelijk voor een walkorn broodje gegaan met champignons, augurk, guacamole, komkommer, olijven en sla. Met als side dishes een mexicaanse salade zonder nacho´s en wat zoete aardappel frietjes met ketchup. Ik vond het zelf met de geimproviseerde keuzes erg lekker. Ook ging ik naar SIS, dit is een fruitbar in leeuwarden die een geheel veganistische kaart heeft, ik koos voor de rijstwafel met pindakaas en banaan. Ik ging uiteraard ook een grote koffie drinken bij Bagels & Beans.

Ik ging bij Double B eten in Leeuwarden, een hele uitdaging omdat ze geen veganistische burgers hebben. Ik heb geimporviseerd met groenten, champignons en zoete aardappel frietjes.

Een rijstwafel met pindakaas, banaan en cacao van fruitbar SIS

Koffietje drinken bij Bagels & Beans

 

 

See you next week!

Lynn Rochat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.