Trying to eat Vegan #3

Trying to eat Vegan #3

En toen gaf ik bijna op met het vegan eten…maar ik wist mezelf ervan te overtuigen om door te zetten. Ik moet zeggen dat ik het de laaste 2 weken erg moeilijk heb gehad met het vegan eten. Dit kwam eigenlijk allemaal doordat ik mijn verstandskies heb laten treken en door een paar domme beslissingen hier ziek ben van geworden. Maar hier kwam ik pas later achter. Ik dacht namelijk dat ik ziek was geworden door misschien een vitaminegebrek of iets dergelijks. Ik had last van mijn borst en had het bijna de hele dag door koud. Nu kan ik dit gelukkig koppelen aan mijn verstandskies en weet ik waarom ik de klachten had die ik toen had. Maar op dat moment wou ik opgeven en was ik er weer even van overtuigd dat er in zuivel en eieren wel iets zit wat ik perse moet hebben. Ik ben wel van mening dat ik meer vitaminen moet eten en ik denk vooral uit groenten. Ik eet wel fruit maar nog niet zoveel groenten hiernaast. Dus een note naar mijzelf dat ik dit wel moet gaan doen!

 

Outside my House

Ik ben ook uit mijn warme hol gekropen deze week, ik ben geweest naar het Douwe Egberts Café en naar de McDonald’s ja je leest het goed, hierover zo meer. Nu eerst over het bezoekje aan het Douwe Egberts Café. Ik besloot the gaan voor Cinnamon Latte maar wel met sojamelk en zonder slagroom. Ziet er toch wat anders uit dan op de afbeelding hé 😉 Het was erg lekker maar ik ga toch liever voor de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks. Dan komen we bij het shocking gedeelte namelijk dat ik naar de McDonald’s ben geweest. Mijn vriend zou zeggen ”dat doe je toch niet als veganist zijnde”. Maar ik besloot om het lekker toch te doen en het was overheelijk om weer eventjes die vette hap te eten haha. De patatjes, veggie burger, ketchup en cola light zijn nameijk helemaal veganistisch. Dus ook veganisten kunnen naar de Mac en hoeven dan niet alleen maar een krop sla te eten.

 

Inside my Home

Deze week is er natuurlijk ook gekookt, ik moet zeggen dat ik dit niet zelf heb gedaan. Wel moet ik dit gaan doen, weer een note voor mijzelf! Deze week hadden we aardappeltjes met courgette en gepofte uien met veel knoflook. Een tosti met uien en pompoenhummus, en eigenlijk wat ik elke week wel een keer eet rijstewafels met banaan en chocoladepasta. Hier zou overigens nu mee stoppen om steeds fotos van te maken, het is nu wel bekend! Wat ik erg grappig vond was dat Toon voor mij een omtbijt op bed had gemaakt (ja hij is echt mega lief!) en dat leek dus totaal niet veganistisch maar was wel zo. De filet american was van de Vegetarische Slager en de cappuchino is zelf gemaakt met soja melk. Het was echt delicious!

On the Go

Toen ik naar de Ijhallen ging (komt nog een post van) wou ik goed voorbereid op pad gaan, omdat ik niet het risico wou nemen dat ik zou verhongeren. Dusss ik ben voor oreo’s gegaan (€1,99), rijstdrink (1,39),  rijstwafels meergranen (0,75), digestive (0,99), hageltwist (1,19), bakkersbol spelt (2,00) en zure sticks van Katja (1,89). Ruim voldoende en nog steeds hartstikke lekker, wel een tikkeltje ongezond.

Lynn Rochat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.